Poznaj Nasze menu

Przystawki

majonez wędzony, grzanka czosnkowa (170 g)

5 szt., sos chilli mayo(150 g)

chutney z czerwonej cebuli, orzeszki ziemne, (220 g)

orzechy włoskie, granat, sos malinowy, ser lazur, rukola (160 g)

z szarpaną wołowiną, sos hosin, papryka, kiełki fasoli mung, grzyby Shimey, papryka chilli (240g)


Bowl

grillowany kurczak, miks sałat, bekon po amerykańsku, sos Cezar z anchovies, pomidory koktajlowe, pumpernikiel (400g)

miks sałat, ogórek, sos Cezar, pomidory koktajlowe, pumpernikiel, (400g)

miks sałat, vinegret, chipsy z topinamburu, karmelizowana marchewka, chutnej z czerwonej cebuli, (400g)


Zupy

z emulsją ziołową (250 ml)

z makaronem (250 ml)

ziemniaki puree, jajko (250 ml)

(250 ml)


Polecamy

golonka, żeberka, krążki cebuli,frytki stekowe, sos BBQ 1400g

golonka, żeberka, krążki cebuli, frytki stekowe, sos BBQ 1400g

Dania Główne

z sosem kurkowym marchewka marynowana, ziemniaki opiekane (540 g)

wędzona i macerowana w regionalnym piwie Jurand ze Szczytna, kapusta zasmażana, musztarda, chrzan (ok. 480 – 530 g)

puree z dynii, fasola sojowa, miks sałat, sos demi glace (500 g)

puree z brokółów, warzywa konfitowane, graten ziemniaczany , sos veloute (530 g)

kapusta zasmażana, ziemniaki opiekane (750 g)

podane z quenelles dyniowym,


Burgery Loft 2.0 Olsztyn

wołowina, boczek, pomidor, sałata, chipsy z topinambura,ogórek konserwowy,majonez truflowy, chedar, frytki stekowe (530 g)

pomidor, chatney z czerwonej cebuli, ogórek konserwowy,sos BBQ, rukola, frytki stekowe (530 g)

wołowina,pomidor, sałata, rukola, papryka chipotle,ogórek konserwowy,sos chilli mayo, guacamole krążki cebulowe (530 g)

z soczewicy i buraka, rukola, sałata, pomidor, ogórek konserwowy, majonez truflowy,chedar, frytki z batatów (530 g)


Pizza

sos biały, mozzarella, ser blue, camembert, mascarpone (450 g)

Parma Rossa

44.00zł

sos pomidorowy, mozzarella, Prosciutto, pomidory koktajlowe, Grana Padano, rukola (450 g)

Margherita

32.00zł

Sos pomidorowy, Mozzarella, Bazylia (400g)

Tartufatta

44.00zł

pasta truflowa, mozzarella, Gorgonzola, Grana Padano, rukola, oliwa truflowa (450 g)

sos pomidorowy, salami Spinatta, mozzarella, oliwa truflowa, papryczki chilli, rukola (470 g)

Cotto

44.00zł

sos pomidorowy, szynka Cotto, mozzarella (450g)

Capriciosa

44.00zł

sos pomidorowy, pieczarki, szynka Cotto, karczochy, mozzarella (450 g)

Makarony i Pierogi

emulsja winno maślana, chili, pomidor cherry, rukola (350 g)

z espumą serową 8 szt,

Sos truflowy, boczniak, szpinak, chips z parmezanu


Deser

(50g)

bita śmietana, owoce sezonowe (200 g)

Sernik mango

24.00zł

bita śmietana, owoce sezonowe, żel malinowy (200 g)

Szarlotka

24.00zł

bita śmietana (250 g)

żel malinowy, granat (220 g)

mus mascarpone, owoce sezonowe (200 g)


Menu Dla dzieci

Sos pomidorowy, Mozzarella, Bazylia

frytki, surówka z marchewki


szef kuchni loft 2.0 poleca

Przystawki

z rybami wędzonymi i kozim serem

z ogórkiem kompensowanym

z grilla z hodowli warmińskich gospodarstw rybackich


Zupy


Dania Główne

wędzona i macerowana w regionalnym piwie Jurand ze Szczytna, kapusta zasmażana, musztarda, chrzan


Deser