Chrzciny w Loft 2.0

Organizacja chrztów w restauracji Loft 2.0 Olsztyn to gwarancja udanego i niezapomnianego wydarzenia. Nasza restauracja położona jest w samym sercu Olsztyńskiej starówki. Zapewniamy piękne, przestronne wnętrza, w których swobodnie pomieści się cała Państwa rodzina oraz przyjaciele.

Oferujemy wykwintne dania kuchni polskiej i międzynarodowej, przygotowane z najlepszych składników, które zadowolą nawet najbardziej wymagających smakoszy. Nasza karta menu dostosowywana jest do indywidualnych potrzeb naszych klientów, tak aby każdy mógł znaleźć coś dla siebie.

Z myślą o najmłodszych Gościach przygotowaliśmy specjalne menu dla dzieci oraz na specjalne Państwa życzenie możemy przygotować kącik zabaw, gdzie najmłodsi będą mogli się bawić i cieszyć chrzcinowym przyjęciem w swoim towarzystwie.

Do Państwa dyspozycji oddajemy naszą salę bankietową oraz zespół doświadczonych kelnerów, którzy dbają o każdy szczegół, tak aby ten wyjątkowy dzień był dla Państwa i Państwa gości niezapomnianym przeżyciem.

Jeśli szukają Państwo idealnego miejsca na organizację chrztów, to Restauracja Loft 2.0 Olsztyn jest idealnym wyborem. Zapewniamy wysoką jakość obsługi oraz doskonałą atmosferę, które sprawią, że ten dzień pozostanie w pamięci na długo.

Mamy Możliwość organizacji oraz rezerwacji parkingu w pobliżu restauracji.

Menu na Chrzciny Olsztyn

Zupa:
Rosół z Makaronem

Danie Główne:
Sandacz na musie z brokułów, warzywa konfitowane, graten ziemniaczany, sos winno – maślany

Deser:
Mus chałwy z żelem malinowym i granatem.

Napoje Bez Ograniczeń:
Woda mineralna z cytryną
Lemoniada
Kawa, Herbata

Przystawka:
Carpaccio z buraka, orzechy włoskie, granat, sos malinowy, ser lazur, rukola

Danie Główne:
Medaliony Wieprzowe w sosie kurkowym, warzywa gotowane oraz ziemniaki opiekane w rozmarynie.

Deser:
Szarlotka z sosem angielskim i bitą śmietaną.

Napoje Bez Ograniczeń:
Woda mineralna z cytryną
Lemoniada
Kawa, Herbata

Przystawka:
Tatar z Łososia i awokado z paluchem grissini

Zupa (jedna do wyboru):
Żurek z Białą Kiełbasą, ziemniakami puree i jajkiem.
Krem z białych warzyw z chipsem ziemniaczanym, oliwą truflową

Danie Główne (jedna do wyboru lub określenie ilości poszczególnych dań):
Sandacz na musie z brokułów, warzywa konfitowane, graten ziemniaczany, sos winno – maślany,

Pierś z kurczaka zapiekana z pomidorami, pieczarkami, cebulą i mozzarellą, ziemniaki opiekane, miks sałat,

Deser:
Tarta z kremem cytrynowym i bezą włoską

Napoje Bez Ograniczeń:
Woda mineralna z cytryną
Lemoniada
Kawa, Herbata

Przystawka:
Trio Szefa Kuchni
Kurczak marynowany w balsamico 
Pomidor z musem truflowym
Tatar z łososia
Paluchy grissini

Zupa (jedna do wyboru):
Żurek z Białą Kiełbasą, ziemniakami puree i jajkiem.
Krem z białych warzyw z chipsem ziemniaczanym, oliwą truflową

Danie Główne (jedna do wyboru lub określenie ilości poszczególnych dań):
Sandacz na musie z brokułów, warzywa konfitowane, graten ziemniaczany, sos winno – maślany
Medaliony Wieprzowe w sosie kurkowym, warzywa gotowane oraz ziemniaki opiekane w rozmarynie.

Deser:
Sernik mango, bita śmietana, owoce sezonowe, żel malinowy

Napoje Bez Ograniczeń:
Woda mineralna z cytryną
Lemoniada
Kawa, Herbata

Przystawka:
Trio Szefa Kuchni
Kurczak marynowany w balsamico
Pomidor z musem truflowym
Tatar z łososia
Paluchy grissini

Zupa (jedna do wyboru):
Zupa borowikowa, kluseczki ptysiowe, oliwa ziołowa
Krem z białych warzyw z chipsem ziemniaczanym, oliwą truflową

Danie Główne (jedna do wyboru lub określenie ilości poszczególnych dań):
Udko z kaczki konfitowane, knedle z jabłkiem, kapusta w czerwonym winie, sos Calvados
Sandacz na musie z brokułów, warzywa konfitowane, graten ziemniaczany, sos winno – maślany
Polędwiczka wieprzowa w boczku, sos kurkowy, ziemniaki opiekane w rozmarynie, warzywa gotowane

Deser:
Mini mus chałwowo – kawowy
Mini szarlotka
Mini sernik
Mini beza z mascarpone
Panna cotta

Napoje Bez Ograniczeń:
Woda mineralna z cytryną
Lemoniada
Kawa, Herbata

Półmiski zimnych przekąsek:
Wybór mięs pieczonych z sosem tatarskim,
Rolada szpinakowa z łososiem,
Rolada serowa z twarożkiem i warzywami,
Carpaccio z buraka
Sałatka Grecka
Sałatka Cezar
Vol – au – venty z ciasta francuskiego faszerowane:
pastą ziołową,
musem serowym
pastą z tuńczykiem

Półmiski zimnych przekąsek – 65zł/os
Antipasti:
·  Cukinia faszerowana ricottą i orzechami
·  Bakłażan grillowany, spianata, karczoch
·  Pate z  wątróbek drobiowych, chutney z czerwonej cebuli na tostach
·  Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem,
·   Rolada serowa z warzywami
Babeczki z ciasta francuskiego faszerowane:
·   pastą ziołową
·   musem serowym
·   pastą z tuńczykiem
Babeczki z ciasta kruchego faszerowane:
·   Łososiem
·   Kurczakiem marynowanym
·   Salami

Wybór tatarów na pieczywie żytnim:
·   z łososia
·   polędwicy wołowej

Carpaccio z buraka
Sałatka z falafelem
Sałatka z wędzonym twarogiem

Bufet Deserowy – 35zł/OS
– Mus chałwowo-kawowy
– Szarlotka
– Sernik
– Mini beza z mascarpone
– Pana Cotta

Danie Gorące
– Żurek z białą kiełbasą – 20 zł
– Flaki wołowe – 25 zł
– Strogonow wołowy – 30 zł

Alkohole
Własne – opłata korkowa 20zł/os lub do wykorzystania na barze 30zł/os
Wódka Stock Prestige 0,5L – 79zł
Wino białe lub czerwone 0,75L – 75zł
Whisky 0,7L – 160zł

Tort
Tort Śmietanowy z owocami sezonowymi 15zł/os (minimum 10 osób)
Tort Szwarcwaldzki 18zł/os (minimum 10 osób)
Tort Bezowy z mazurskim serem a’la mascarpone i owocami sezonowymi 300zł/12 osób.
Własny – opłata tortowa 10zł/OS